Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Ветеранські спільноти для кращої підтримки – детальніше в «Довіднику безбар’єрності»

    У новий розділ «Довідника безбар’єрності» – «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» інтегрували поради про взаємодію, засновану на повазі до різного досвіду.
       
        Ветерани/ветеранки відрізняються сильним братерським/сестринським духом, міцною ідентифікацією зі своєю спільнотою, довірою до тих, хто пройшов через війну. Саме тому модель «рівний – рівному» визнається найкращою у питаннях надання підтримки ветеранам і ветеранкам.
       
        Звісно, не йдеться про допомогу, яка потребує фахових знань (психологи, психіатри, соціальні працівники та інші). Йдеться саме про майданчики, організовані ветеранською спільнотою для ветеранів/ветеранок — ветеранські простори, громадські простори, хаби, інші сервіси, організовані громадськими ветеранськими об’єднаннями.
       
        Саме тут ветеран/ветеранка зможуть знайти розуміння їхніх потреб і проблем, поділитися наболілим, отримати інформацію, як можна розв’язати ту чи іншу проблему. На базі таких майданчиків працюють уже перевірені фахівці: психологи, юристи, яким довіряє ветеранська спільнота і до яких варто звертатися.
       
        «Історія ветеранських просторів розпочалася з Житомирської області, де у 2016 році був створений перший ветеранський простір у форматі громадської спілки — «Дім ветерана». Ця ініціатива об’єднала зусилля ветеранів, ветеранок, волонтерів і волонтерок, громадськість, місцеву і державну владу», — зазначають в «Довіднику безбар’єрності».
       
        Діяльність просторів була ефективною і цікавою ветеранським спільнотам у регіонах. Ветеранські простори варто вважати найкращою «точкою входу» для всіх, хто має намір взаємодіяти з ветеранами і ветеранками. Таке собі «єдине вікно» — від юридичних консультацій до реабілітаційних послуг.
       
        На сьогодні такі простори працюють практично в кожній області у форматі неурядових організацій, комунальних установ, об’єднань тощо. Існує найбільше їх об’єднання — Коаліція ветеранських просторів, до якої входять 26 ветеранських просторів.
       
        Отже, якщо ветеран/ветеранка шукає свій шлях до цивільного життя, варто звертатися до ветеранських просторів.
       
        Нагадаємо, на Харківщині також впроваджується проєкт «Помічник ветерана». За додатковою інформацією стосовно проєкту можна звертатися до Управління у справах ветеранів ХОВА за номером: 057-752-09-06.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання