Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Міжнародні партнери продовжують підтримувати аграріїв Харківщини

    Агровиробники Харківської області можуть скористуватися державними та міжнародними програмами підтримки.
       
        Цьогоріч у проекті Державного бюджету передбачено надання грантів для створення або розвитку бізнесу. А саме продовжить функціонування урядова грантова програма єРобота для розвитку садівництва, виноградарства та ягідництва, тепличного господарства та переробки. Також передбачається часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва і фінансова підтримка сільгоспвиробників щодо використання меліорованих земель.
       
        «Підтримка аграріїв Харківської області – один з пріоритетних напрямків нашої роботи, задля забезпечення продовольчої і економічної безпеки. На базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва працюємо задля розширення переліку грантових програм для сільгоспвиробників та ведемо перемовини із профільними міністерствами задля створення унікальних умов кредитування», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов,
       
        Водночас цьогоріч в рамках бюджетної підтримки Світового банку, виробникам сільгосппродукції, зареєстрованим у ДАР надаватиметься фінансова допомога у вигляді окремої бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення. Скористатися програмою можуть виробники сільськогосподарської продукції, що мають у власності або користуванні до 120 га на території де завершені бойові дії та припинена їх можливість. Аграрії можуть отримати одноразову виплату в розмірі 4 тисячі грн на гектар. А ті, які знаходяться на деокупованих територіях – 8 тисяч грн на гектар.
       
        Також програмою передбачена спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби усіх напрямів продуктивності. Окрема спец дотація з бюджету передбачена для господарств, що утримують маточне поголів’я кіз та овець.
       
        За підтримки Програми USAID «АГРО» реалізуються проекти товарного кредитування для мікро-, малих та середніх агровиробників. В межах підтримки від Програми USAID АГРО понад 600 ММСП зможуть придбати необхідні їм ресурси на загальну суму до 450 мільйонів гривень. Деталі можна дізнатися на сторінках партнерів програми Адама Україна, Ukravit, Агро Арена.
       
        Програма USAID АГРО розпочала спільний проєкт з Органік Стандарт. У межах нього мікро-, малі та середні підприємства зможуть отримати із сертифікації, з контролю експортних відвантажень, лабораторних досліджень та видачі експортних сертифікатів. Програма USAID АГРО компенсує для агровиробників до 90% вартості цих послуг. Деталі на сайті за посиланням.
       
        В межах проекту Всеукраїнської Аграрної Ради та Програми USAID «АГРО» постраждалі агровиробники можуть отримати безкоштовну юридичну та консультаційну підтримку з питань фіксації збитків, розмінування, вирішення питань проблемних кредитів чи оподаткування. Для цього треба звернутися на гарячу лінію за номером: 067 503 19 08.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання