Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В Харківській ОВА розробляють процедуру забезпечення внутрішніх переселенців житлом

    Про це йшлося під час засідання Координаційного штабу з питань забезпечення у Харківській області реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської.
       
        В регіоні нараховується близько 528 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них майже 40% мають право на виплати від держави відповідно до вимог законодавства. Аби усі заявники отримали грошову виплату, темпи розгляду звернень будуть нарощуватися.
       
        «Голови районів мають взяти на особистий контроль цей напрямок роботи. Найближчими тижня усі заяви мають бути опрацьовані та внесені до електронного реєстру. У разі виникнення проблем, через відсутність електропостачання чи фахових працівників, Харківська ОВА готова долучитися до забезпечення установ генераторами та пошуком кадрів», - зазначила Віта Ковальська.
       
        Також в межах засідання обговорили питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у Харківській області. Люди можуть скористатися грантовими програмами такими як «єРобота» і відкрити власну справу, або долучитися до програми «Армія відновлення». Також держава компенсує частину коштів роботодавцям за працевлаштування ВПО.
       
        «Задля покращення поінформованості внутрішньо переміщених осіб щодо чинних програм з працевлаштування, грантових програм та навчань, разом з профільними департаментами Харківської ОВА удосконалюватимемо процес інформування населення», - додав директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.
       
        Окрему увагу приділили питанню забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом, в тому числі передачі у власність комунального, тимчасового житла.
       
        «За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова маємо розширювати регіональні програми підтримки внутрішньо переміщених осіб та забезпечення їх житлом. Наразі триває збір даних, щодо стану та придатності до проживання окремих об’єктів житлового фонду соціального призначення в районах Харківщини. Наділі шукатимемо шляхи фінансування для ремонту та відновлення цих об’єктів», - зазначила Віта Ковальська.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання