Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Чернівцях відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

    Президент України Володимир Зеленський наголосив, що це засідання відбулося на тлі серйозних викликів і загроз, які постали перед країною.
       
        «Перше – ситуація з допомогою від наших партнерів. На жаль, частина підтримки гальмується, і треба робити все, щоб збільшувати наші власні можливості. Не втрачати часу, зміцнювати Україну. Водночас максимально комунікувати всім і на всіх рівнях із нашими партнерами, зокрема між громадами, щоб увага світу до України зберігалася», – зазначив Президент України.
       
        Володимир Зеленський акцентував, що зараз найбільше уваги має бути до енергетики. Держава працює над тим, щоб посилити протиповітряну оборону й отримати необхідне енергообладнання, але чітке розуміння потреб має бути в кожній громаді.
       
        «Уже зараз на всіх рівнях маємо готуватися до наступного опалювального сезону: і громади, і урядовці, і відповідні наші енергетичні компанії», – наголосив Президент.
       
        Глава держави закликав проявляти максимальну увагу в кожній громаді до воїнів, які проходять лікування та реабілітацію, підтримувати їхні сім’ї, а також сприяти розвитку всіх оборонних виробництв і забезпечувати людей роботою.
       
        Начальник ХОВА Олег Синєгубов також взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. Під час засідання він доповів про оперативну ситуацію на Харківщині.
       
        «Ворог посилено обстрілює область. Попри це триває відбудова пошкоджених окупантами житлових об'єктів, цивільної та критичної інфраструктури. Крім того, Харківщина тримає лідерство у використанні можливостей держпрограми «єВідновлення»: 245 жителів області скористалися сертифікатами на придбання нового житла й придбали 191 квартиру та 54 приватні житлові будинки на суму 411 млн грн», – сказав Олег Синєгубов.
       
        Він додав, що попри обстріли енергосистеми, в області змогли втримати критичну інфраструктуру і розподілити наявні потужності між побутовими споживачами і підприємствами.
       
        «Водночас маємо достатньо генераторів для автономної роботи деяких установ. У цьому питанні принагідно дякую Херсонській, Волинській, Хмельницькій та іншим областями, які вже спрямували нам майже 500 генераторів та паливо. Лише разом - для спільної Перемоги», – зауважив Олег Синєгубов.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання