Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Підприємці Харківщини будуть звільнені від сплати деяких місцевих податків і зборів

    На засіданні Кабінету Міністрів Україні 12 квітня було схвалено Постанову, яка розширює можливості фінансування з державного бюджету для компенсації втрат місцевих бюджетів, які надають пільги бізнесу на прифронтових територіях.
       
        «Загальний обсяг додаткової дотації на 2024 рік складає 33,4 млрд грн, з яких 19,3 млрд грн вже розподілено між місцевими бюджетами. Залишок у розмірі 14,1 млрд гривень тепер може бути використаний для компенсації зменшення надходжень від ширшого переліку основних місцевих податків у порівнянні з попереднім роком. Це включає у тому числі податок на нерухомість, плату за землю та єдиний податок. Така підтримка дозволить забезпечити фінансову стабільність для громад та підприємств, що знаходяться в особливо складних умовах внаслідок війни», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
       
        Як наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, це рішення стосується бізнесу, який продовжує працювати в регіоні.
       
        «Саме на цьому наголошували під час крайнього візиту Президента України Володимира Зеленського на Харківщину. Мова йде про єдиний податок, орендну плату, податок на нерухоме майно та землю», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.
       
        Він закцентував, що представникам бізнесу Харківщини у повномасштабній російсько-українській війні відведена окрема важлива роль: збереження робочих місць, створення нових, забезпечення суспільних потреб та наповнення бюджету для боротьби з ворогом.
       
        «Створені умови допоможуть адаптувати процеси до сьогоднішніх реалій та розвинути економічний потенціал області. Дякую Президенту Володимиру Зеленському, Кабінету Міністрів України та, зокрема, Першому віце-прем'єр-міністру Юлії Свириденко за підтримку підприємців Харківщини, увагу та позицію», – підкреслив Олег Синєгубов.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання