Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У межах Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України розглянули питання гуманітарного напрямку

    В обговоренні взяв участь очільник Комісії гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України – начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, голова НСЗУ Наталія Гусак, Міністр освіти і науки Оксен Лісовий, Міністерка соцполітики Оксана Жолнович, народні депутати та міжнародні партнери.
       
        Першочергово учасники засідання обговорили питання Соціального захисту населення та інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Питання включало в себе будівництво житла, забезпечення осіб похилого віку та людей з інвалідністю необхідними соціальними послугами, вирішення питань, що стосуються прав недієздатних осіб тощо.
       
        «Нині питання соціального захисту населення, інтеграції внутрішньо переміщених осіб та будівництво соціального житла – вкрай актуальні для усіх прифронтових регіонів, областей які надають прихисток внутрішнім переселенцям. Вдячний усім учасникам Комісії за плідну роботу у цьому напрямку. Переконаний, що надалі спільними зусиллями розв’язуватимемо проблемні питання цієї сфери», - зазначив Олег Синєгубов.
       
        Також під час засідання велику увагу приділили питанню організації освітнього процесу в умовах воєнного стану – облаштуванню і будівництву укриттів, ремонту та відновленню харчоблоків, забезпеченню навчальних закладів автопарками, а також надолуженню освітніх втрат.
       
        «У нас є гостра потреба в поверненні до навчання офлайн. Мова йде і про надолуження освітніх втрат, і про соціалізацію учнів. Відновити очне навчання можливо лише за наявності надійних укриттів в закладах освіти. Цьогоріч маємо 2,5 мільярди гривень субвенції на відновлення, зведення та облаштування укриттів на прифронтових територіях», - повідомив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.
       
        Зокрема, в межах розв’язання питань галузі охорони здоров’я, учасники зафіксували перехід на середньострокові договори між закладами медзакладами та Національною службою здоров'я України. Передбачається, що заклади первинної і вторинної медичної допомоги зможуть укладати договори строком до трьох років.
       
        «Ми вже підготувала необхідні зміни до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Ще одне спільно напрацьоване рішення - вимоги до пакетів Програми медичних гарантій будуть оприлюднюватись у травні», - зазначила голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.
       
        Крім того, в межах засідання приділили увагу питанням реалізації важливих соціальних проєктів спільно з міжнародними партнерами.
       
        «Дякую кожному, хто працював в Комісії гуманітарної політики Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Ми пропрацювали усі нагальні проблеми, які надійшли від різних громад та сформували 18 проблемних питань, що будуть включені в дорожню карту», - зазначила народна депутатка України Юлія Гришина.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання