Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Чеські партнери допоможуть Харківщині підготувати до зими системи опалення та теплопостачання

    Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зустрівся з представниками Посольства Чеської Республіки в Україні, а також з керівниками чеських підприємств.
       
        Іноземні партнери запропонували до обговорення реалізацію чеських проєктів щодо відновлення сфер енергетики, теплопостачання та охорони здоров’я області.
       
        Олег Синєгубов подякував Уряду Чеської Республіки за системну допомогу нашій країні та підкреслив, що після ворожих ракетних ударів по критичній енергетичній інфраструктурі, Харківщина дійсно потребує технічної допомоги в підготовці до майбутнього опалювального сезону.
       
        «Енергонезалежність – це те що нам потрібно. Ми вже зараз готуємось до наступного опалювального сезону, зокрема мова йде про децентралізацію системи опалення, водо- й електропостачання. Тому наразі важливо узгодити запропоновані вами проєкти, щоб встигнути їх реалізувати у відведений час», – сказав Олег Синєгубов.
       
        За словами міжнародних партнерів, для відновлення енергетичних потужностей та забезпечення Харківщини альтернативними джерелами енергетики, Чеська Республіка готова організувати збір коштів по всьому світу, на кшталт того, як було проведено кампанію із закупівлі снарядів для українського війська. Також Чехія забезпечить виробництво необхідних установок газових та дизельних генераторів, які потребує саме енергетична галузь Харківської області.
       
        Окремо сторони виділили необхідність підготовки до зими соціальної та медичної сфер. Як зазначив генеральний директор Чеського інституту технологій охорони здоров'я Марек Свобода, в минулому році вже було передано декілька когенераційних установок, які допомагають децентралізації енергоструктури області. Наразі до монтування готується обладнання для однієї з міських лікарень.
       
        Найближчими тижнями спонсори з Чехії нададуть допомогу первинній ланці сфери охорони здоров’я Харківщині. Цей проєкт має довготривалу реалізацію та відповідне фінансування.
       
        Конкретні кроки у реалізації проєктів щодо відновлення об’єктів галузі енергетики, теплопостачання та охорони здоров’я області сторони визначать вже найближчим часом.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання