Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харківській області планують розширити регіональні програми підтримки внутрішньо переміщених осіб

    Харківщина залишається в лідерах за кількістю ВПО в Україні. На цьому наголосила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.
       
        Усього на Харківщині перебуває майже 528 тисяч ВПО. Зокрема, 361 багатодітна сім’я, майже 134 тисячі пенсіонерів, понад 26 тисяч осіб з інвалідністю та більш ніж 97 тисяч дітей.
       
        «Внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Харківської області, завдяки підтримці міжнародних партнерів забезпечуємо гуманітарною та грошовою допомогою. Нині надали тимчасове житло для 5 846 переселенців. Одним з першочергових завдань є проведення ремонтів у місцях компактного проживання, аби поліпшити умови для жителів, які вимушені були покинути свої домівки. Допомагаємо людям інтегруватися в суспільство, у співпраці з обласною службою зайнятості пропонуємо роботу або можливість здобути новий фах», – зазначила Віта Ковальська.
       
        Як наголосила Віта Ковальська, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова наразі працюють над розширенням регіональних програм підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема, передачею у власність комунального, тимчасового житла.
       
        «Найбільша кількість людей у регіон перемістилася з Луганської, Донецької, Запорізької, Сумської, Херсонської областей. Окрім того, продовжуються евакуаційні заходи в прикордонних громадах Харківщини, тому ми готові приймати нових переселенців», – наголосила заступниця начальника ХОВА.
       
        Нагадаємо, на початку квітня за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) внутрішньо переміщені особи отримали офісне устаткування та нове комп’ютерне обладнання.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання