Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    В ХОВА обговорили питання створення в громадах сучасного простору для потреб людей з інвалідністю

    Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська провела зустріч з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ.
       
        Під час заходу обговорили питання сфери інклюзії людей з обмеженими можливостями. Як підкреслила Віта Ковальська, на Харківщині нараховується 150 тис. людей з інвалідністю, із яких 9,3 тис. – це діти.
       
        «Це важлива для нас тема, відповідної допомоги потребує велика кількість людей. У співпраці з міжнародними партнерами, зокрема дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ, у Красноградському та Лозівському районі, загалом у 20-ти громадах, реалізуємо важливі проєкти – 12 «пілотів» щодо підтримки та навчання дітей з особливими потребами. Це унікальні проєкти, які забезпечать дітей необхідними фахівцями та оснащенням для повноцінного розвитку», – зазначила заступниця начальника Харківської ОВА.
       
        Також сторони сфокусували увагу на допомозі дорослій категорії населення. Віта Ковальська зауважила, що процес деінституціалізації в країні розвивається поступово, проте на Харківщині вже розпочато роботу з облаштування простору для потреб людей з інвалідністю в громадах. Ці питання обговорили з радницею з гуманітарної діяльності з питань інклюзивності людей з обмеженими можливостями Стефані Шрамм.
       
        «Вкотре дякую фахівцям з ООН за допомогу та системну підтримку нашої області. Тішить, що в ці важкі часи нам простягають руку допомоги міжнародні організації, спільними зусиллями ми можемо розвивати систему гуманітарної підтримки людям, які того потребують. Тож це не остання зустріч, попереду багато роботи», – сказала Віта Ковальська.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання