Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Земельні питання у світлі реформи

    З метою виконання плану заходів щодо організаційного забезпечення обговорення та роз’яснення проекту концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні в частині проведення роз’яснювальної роботи серед населення району з питання земельної реформи було створено робочу групу. До її складу ввійшли представники районної державної адміністрації, управління агропромислового розвитку, фінансового управління, голова постійної депутатської комісії з агропромислового комплексу, земельних відносин та екології районної ради, голова асоціації фермерів, керівники підприємств.

    Згідно з розробленим графіком було проведено зустрічі з працівниками установ, організацій, підприємств та населенням району, на яких розглядалися питання щодо важливості проведення реформи земельних відносин, її впровадження та створення прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення, який визначає конкретні заходи з реалізації стратегічних цілей земельної реформи щодо розвитку земельних відносин, використання та охорони земель, про державну політику у сфері конституційного права на землю. За період діяльності робочої групи проведено 40 зустрічей.

    Також було створено районну міжвідомчу робочу групу з питань раціонального та ефективного використання земель, запобігання порушенням земельного законодавства та з роз’яснювальної роботи щодо земельної реформи для здійснення заходів щодо проведення уповноваженими органами перевірок стану дотримання вимог чинного законодавства з питань відчуження та використання земель запасу та державного резервного фонду, освоєння земельних ділянок та використання їх за цільовим призначенням, дотримання землекористувачами умов договорів оренди землі щодо розміру та своєчасного здійснення орендної плати, інших вимог земельного законодавства на території району.

    На виконання плану заходів щодо організаційного забезпечення обговорення та роз’яснення проекту концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні з керівниками фермерських господарств та головами сільських рад опрацьоване питання щодо створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (агротехнічних центрів) на території району. В лютому поточного року відбулися збори районної асоціації фермерів з питання створення обслуговуючого кооперативу. За результатами зборів сформована ініціативна група та підписано протокол про наміри.

    Робота щодо організаційного забезпечення обговорення та роз’яснення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні серед суб’єктів сільськогосподарського виробництва району продовжується.

    М.Г.Адаменко, начальник управління агропромислового розвитку РДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання