Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Проблеми життєдіяльності населення Богодухівського району в сучасних умовах

    Велику небезпеку в наші життя несуть природні стихії вогонь та вода, а тому протипожежна безпека і безпека на воді є важливими проблемами сучасності.

    Протипожежна безпека: З настанням зимового періоду значно підвищується небезпека виникнення пожеж у побуті. Всі ми переживаємо скрутні часи, коли вартість послуг теплопостачання не кожному по кишені і як наслідок виринають альтернативні види обігріву, які, за звичай, використовуються з порушенням правил пожежної безпеки. Громадяни, завдяки тимчасового поліпшення своїх побутових умов, ризикують своїм життям і здоров’ям, ставлячи на другий план дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

    Протягом осінньо-зимового періоду 2012-2013 року через зазначені причини виникло 8 пожеж (загинула одна людина, прямий збиток від пожеж складає 47,0 тис. грн.), що на 2 пожежі більше, ніж у сезоні 2011-2012 років.

     З боку органів влади серед населення проводяться відповідні запобіжні заходи і це має певні результати. Однак це справа не тільки останніх, а і справа кожної людини.

    Безпека на воді: Особливою гостротою постає дане питання, адже за останні роки, ті що ми пам’ятаємо, скажімо з 2005 року загинуло 39 людей різного віку на 27 водних об’єктах. На жаль, серед них є і діти: одна 12 річна дитина в 2010 році та 2 випускники із шкіл в 2006 році .

    Вивчаючи дане питання, встановлено, що причини загибелі різні, однак левову частку складають випадки, що сталися в стані алкогольного сп’яніння – це 27 випадків (69 %), через стан здоров’я 7 випадків (18 %), з власної необережності при перебування на льоду 3 випадки (8%) та лишень 2 випадки, що є дійсно нещасні.

    З року в рік органами місцевого самоврядування разом з орендарями водних об’єктів здійснюються попереджувальні заходи на водоймах, а саме:

    1) елементарне обладнання традиційних місць відпочинку на воді (обстеження дна акваторії, планування піском місць заходу, встановлення попереджувальних табличок, влаштування малих архітектурних форм);

    2) встановлення в місцях, заборонених для купання, стендів та іншої наочної агітації заборонного та попереджувального характеру;

    3) навчання осіб, які будуть виконувати функцію матросів-рятівників на водоймах, що є традиційними місцями відпочинку населення.

    Хочеться навести позитивну статистику. Матросами рятівниками та медичними працівниками, що чергували на ставках «Копань» та урочища «Дем’янівка» за цей літній період надано різного роду допомогу 44 відпочиваючим. В період 2010-2013 років матросами рятівниками та охоронниками водойм району врятовано 37 людських життів.

    Шановні мешканці Богодухівського району дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки, будьте застережливими та обачливими на водоймах, проводьте роз’яснювальну роботу серед дітей. Бережіть своє життя! Не допускайте різного роду надзвичайних ситуацій! Зберігайте національне багатство України, своє життя!

    Церковний С.М., завідувач сектора цивільного захисту районної державної адміністрації

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання