Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    "Пряма лінія" з завідувачем сектора з питань взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату районної державної адміністрації Повойко І.О.

    10 лютого відбулася «пряма лінія» з завідувачем сектора з питань взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату районної державної адміністрації Повойко І.О. на тему:«Суспільство проти корупції»

    - Чи дозволяється державному службовцю, який займає керівну посаду в місцевій державній адміністрації суміщати роботу із роботою у загальноосвітньому навчальному закладі пов’язаною з викладанням?

    Статтею 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» передбачено, що державним службовцям заборонено займатись іншою оплачуваною, або підприємницькою діяльністю, крім певних видів діяльності, зокрема і викладацької.

    Водночас, статтею 12 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» визначено, що голови місцевих державних адміністрацій, їх заступники, керівники управлінь, відділів, інших структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій не можуть бути народними депутатами України або суміщати свою службову діяльність з іншою, в тому числі на громадських засадах, крім викладацької, наукової та творчої діяльності у позаробочий час, входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства чи іншої організації, що має на меті одержання прибутку.

    Тому, враховуючи вищевикладене, звертаю увагу на дотримання чинного законодавства, а саме Закону України «Про місцеві державні адміністрації», виконувати викладацьку роботу можна, але лише у позаробочий час.

    - Які заходи вжиті районною державною адміністрацією на виконання Закону України «Про очищення влади»?

    По-перше, на виконання Закону України «Про очищення влади», який набув чинності 16 жовтня 2014 року, з метою визначення правових та організаційних засад проведення очищення влади (люстрації) у листопаді минулого року головою районної державної адміністрації видане розпорядження, яким було визначено відповідальний структурний підрозділ за забезпечення організації проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування чи незастосування заборон до державних службовців районної державної адміністрації передбачених цим Законом.

    По-друге, розпорядженням голови районної державної адміністрації від 27 січня 2015 року №17 «Про початок проведення в районній державній адміністрації перевірки передбаченої Законом України «Про очищення влади», затверджений план проведення перевірки в районній державній адміністрації, яка відбудеться у два етапи: перший етап розпочнеться з березня і стосуватиметься першого заступника голови, керівника апарату, начальників відділів та завідувачів секторів апарату районної державної адміністрації та другий етап розпочнеться у червні для всіх інших державних службовців районної державної адміністрації.

    Водночас, хотілося зазначити, що кожним державним службовцем органу державної влади має бути подана власноручно написана заява, в якій зазначається, що до такої особи застосовуються або не застосовуються заборони, визначені Законом України «Про очищення влади», надається згода на проходження перевірки та оприлюднення інформації (декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік) . Така заява подається не пізніше ніж на десятий день з дня початку проведення перевірки у відповідному органі. Матеріали перевірок розміщуються на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації.

    Разом з тим, аналогічну перевірку передбачену Законом України «Про очищення влади» повинні проходити особи, які були новопризначені на посади в органи державної влади та органи місцевого самоврядування (крім виборних посад).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Травень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    293012345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829303112

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання