Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    «Пряма лінія» з начальником управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації Н.В.Жижирій

         У ході «прямої лінії» надійшли питання:

    1. Які види доходів враховуються при призначенні субсидії?

        Для призначення субсидії враховуються такі доходи: заробітна плата (без урахування податку з доходів фізичних осіб), пенсія, допомога (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду, від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції тощо.

    2. На субсидію можуть подавати документи ті люди, які наймають житло. За яких умов?

        В окремих випадках на підставі рішення комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія дійсно може призначатися особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла, якщо їй нараховується плата за житлово-комунальні послуги. У цьому випадку, крім заяви та декларації, повинен також надаватися договір найму(оренди) житла.

    3. Пенсіонер у минулому році працював, але на час звернення за субсидією звільнений. Які доходи будуть враховуватись при призначенні субсидії?

       У разі, коли на час звернення за призначенням субсидії особа є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, крім пенсії, до її середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія. Отже, всім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням житлових субсидій, субсидія буде нарахована за новими правилами – виходячи тільки з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь минулий рік.

    4. Як необхідно здійснювати платежі за комунальні послуги, якщо оформлена субсидія?

        Чи потрібно сплачувати обов’язкову частку плати? Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії. У разі, коли вартість фактично використаної послуги менша ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість. Сума субсидії, яку структурними підрозділами з питань соціального захисту населення було переказано на рахунки виконавців/виробників житлово-комунальних послуг для оплати їх вартості в розмірі соціальних нормативів і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, зараховується виконавцем/виробником як оплата послуг, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання