Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відповіді на запитання "прямих" та "гарячих" ліній

    "Пряма лінія" з начальником управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Наталією Володимирівною Жижирій

    21 травня відбулася «пряма лінія» з питань соціального захисту ветеранів війни. Відповідала на телефонні звернення начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Жижирій Наталія Володимирівна.

    - Щодо невиплати одноразової грошової допомоги учаснику бойових

    дій до 05 травня 2019 року

    На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 №170 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» та відповідно до списку учасників бойових дій, що не є пенсіонерами, який поданий Богодухівським об’єднаним міським військовим комісаріатом,  учасника бойових дій внесено до списків на виплату щорічної одноразової грошової допомоги  до 05 травня у 2019 році.

    У зв’язку з недостатнім фінансуванням, одноразова грошова допомога буде проведена після надходження коштів. Виплата допомоги здійснюється до 30 вересня включно.

     

     

    - Щодо виплати коштів на тверде паливо та скраплений газ, як

    учаснику бойових дій, жителю Улянівської сільської ради

    Згідно зі списком пільговиків на отримання твердого палива та скрапленого газу по Улянівській сільській раді, який був поданий до управління для звіряння з інформацією, внесеною до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги та формування платіжних відомостей на виплату коштів готівкою для придбання твердого палива і скрапленого газу, управлінням здійснено нарахування пільгового твердого палива в розмірі 1952,66 грн. та скрапленого газу в розмірі 195,27 грн. При надходженні коштів виплата буде здійснена  на державне підприємство зв'язку ЦПЗ №2 с. Улянівка.

     

    «Пряма лінія» з начальником відділу освіти районної державної адміністрації

    23 квітня відбулася «пряма лінія» з начальником відділу освіти районної державної адміністрації Іриною Повойко «Про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року».

    Тих, хто зателефонував Ірині Олександрівні цікавили наступні питання:

     

    1. Якщо я склав ЗНО торік, але вступатиму до вищого навчального закладу цього року, мені треба знову складати ЗНО?

     

    Відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України, 2019 року для вступу до вищих навчальних закладів зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 та 2019 років. З англійської, іспанської, німецької та французької мов прийматимуть результати лише 2018 та 2019 років.

     

    1. Як відбуватиметься тестування? Що  можна робити під час тестування, а що ні?

     

    Дата, місце та час тестування  будуть вказані у запрошенні-перепустці. З собою треба взяти документ,  який посвідчує особу і на підставі якого проводилася реєстрація (оригінал), сертифікат (оригінал), роздруковану запрошення-перепустку, ручку (або 2) чорного кольору, воду  в прозорій пляшці без етикетки і знання. Телефони, навушники, флешки й інші технічні засоби слід залишити вдома.  Якщо в учасника під час тестування їх знайдуть, робота над тестом буде припинена, а результат анульовано. Докладніше щодо дій учасника під час проведення ЗНО буде зазначено в інформаційному бюлетені, який учасник отримає після успішної  реєстрації. Радимо уважно з ним ознайомитися.

     

    1.  Що робити, якщо я не зміг пройти тестування  у визначений день?

     

    Якщо через поважні причини Ви не змогли взяти участь  в основній сесії ЗНО, то можете  подати заяву щодо проходження ЗНО під час додаткової сесії. Таку заяву необхідно подати до регламентної комісії  при регіональному центрі оцінювання якості освіти протягом п’яти робочих днів після проведення основної сесії  ЗНО з певного навчального предмета. До заяви слід додати документи, що підтверджують причини, які унеможливили  проходження  ЗГО у встановлені строки.

     

    «Пряма лінія» з начальником відділу економічного розвитку і торгівлі Богодухівської районної державної адміністрації Іриною Телешенко

    16 квітня відбулася «пряма лінія» з начальником відділу економічного розвитку і торгівлі Богодухівської районної державної адміністрації Іриною Телешенко на тему: «Забезпечення підтримки соціально-економічного розвитку району обласною державною адміністрацією та обласною радою»

     

    До Ірини Петрівни звернулися жителі району з питань:

     

    1. У нашому районі знаходиться унікальний замок у смт Шарівка, який приходить у занепад. Чи планується його ремонт, або реставрація?

     

    Це питання слушне і воно цікавить багатьох людей не лише нашого району, але і тих, хто відвідав цю перлину Богодухівщини. Першочергові протиаварійні роботи по палацо-парковому комплексу «Садиба» в смт Шарівка було розпочато торік. У поточному році в обласному бюджеті  на завершення названого проекту також передбачені кошти  в сумі 415 тис. грн. та  на розробку науково-проектної документації на виконання першочергових невідкладних консерваційних та протиаварійних (реставраційних) робіт – 1000,0 тис. грн.

     

    2. Знайомі розповіли, що входи в під'їзди багатоповерхівок по вул. Чалого обладнали новими світильниками. Чи планується їх встановлення в мікрорайоні по вул. Дем’янівській в Богодухові?

     

    У рамках обласного проекту «Енергія світла» передбачено встановити  сучасне світлодіодне  освітлення  на  157 під’їздах  багатоквартирних житлових будинків м. Богодухова, в тому числі і  по вул. Дем’янівській. З обласного бюджету на реалізацію названого  проекту виділено 433,1 тис. грн. Роботи заплановано виконати до серпня поточного року.

     

    «Пряма лінія» з головним спеціалістом юридичного сектору апарату районної державної адміністрації Тетяною Кожушко на тему «Суспільство проти корупції»

    26 березня відбулася «пряма лінія» з головним спеціалістом юридичного сектору апарату  районної державної адміністрації Тетяною Кожушко на тему «Суспільство проти корупції».

     

    Тих, хто звернувся до Тетяни Олександрівни, цікавили наступні питання:

     

    Чи потрібно декларувати участь в ОСББ і спільну власність членів ОСББ на об’єкти нерухомості із зазначенням даних про співвласників?

             Суб’єкт декларування не зобов’язаний декларувати членство в ОСББ, оскільки діяльність таких об’єднань не належить до сфери дії Закону України «Про громадські об’єднання» і регулюється спеціальним Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку». Крім того, оскільки уся власність ОСББ є спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку і не виділяється в натурі щодо кожного з членів ОСББ, такі об’єкти спільної власності (наприклад, теплопункти, ліфти, сходи тощо) також не зазначаються в декларації.

     

    У якому розділі декларації слід вказувати акції, що належать суб’єкту декларування або члену його сім’ї?

            Акції зазначаються в розділі декларації «Цінні папери» і не зазначаються в розділах «Цінне рухоме майно (крім транспортних засобів)» та «Корпоративні права».

     

               Чи вказується в декларації інформація про фінансові зобов’язання (отриманий кредит, позику тощо), якщо вони виникли у звітному періоді  та були виконані (повернуті) у звітному періоді?

     

               Фінансові зобов’язання, які виникли у звітному періоді та були у цьому ж звітному періоді виконані (наприклад, повністю сплачений кредит чи позика), не вказуються у розділі декларації «Фінансові зобов’язання», але вказуються у розділі «Доходи, у тому числі подарунки» як «Інший дохід».

     

    «Пряма лінія» з завідувачем сектора оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату районної державної адміністрації Миколою Миколайовичем Шепелем

    19 березня відбулася «Пряма  лінія»  з завідувачем сектора оборонної, мобілізаційної та режимно-секретної роботи апарату районної державної адміністрації Миколою Миколайовичем Шепелем з питання «Призов громадян  на строкову військову службу».

    Хто приймає рішення щодо придатності до військової служби або надані відстрочки?

    Тільки призовна комісія вправі приймати кожне з наступних рішень відносно призовників:

    про призов на військову службу;

    про направлення на альтернативну (невійськову) службу;

    про надання відстрочки від призову на військову службу;

    про звільнення від призову на військову службу;

    про зарахування в запас.

    Прийняття цих рішень іншим органом (наприклад військовим комісаром, начальником іншого відділення,  або яким-небудь доктором) неприпустимо.

     

    Хто може бути звільнений від призову на строкову військову службу?

    Від призову на строкову військову службу в мирний час звільняються громадяни України:

    які визнані за станом здоров'я непридатними до військової служби в мирний час;

    які до дня відправлення на строкову військову службу досягли 27-річного віку;

    які виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом строків першого та другого контрактів;

    батько або мати, рідний (повнорідний, неповнорідний) брат або сестра яких загинули, померли або стали інвалідами під час проходження військової служби або зборів військовозобов'язаних. Призовники, які мають право на звільнення від призову на цій підставі, можуть його не використовувати;

    які до набуття громадянства України пройшли військову службу в інших державах;

    які були засуджені за вчинення злочину до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі із звільненням від відбування покарання;

    яким після закінчення вищих навчальних закладів присвоєно військові (спеціальні) звання офіцерського (начальницького) складу.

     

    Які строки проходження військової служби ?

    Строки  строкової   військової   служби   в   календарному обчисленні встановлюються:

    для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, - до 18 місяців;

    для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр, - до 12 місяців.

     
    Більше статтей...

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання