Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виступи в ЗМІ

    ПРИЗОВ ГРОМАДЯН НА СТРОКОВУ ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ

       

    Відповідно  до  Указу  Президента України   від  30  січня  2019 року    № 22/2019 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році»  з  01 жовтня  по 31 грудня       2019 року в районі проводиться призов громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України  та інших військових формувань.

    Призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Крім того, на військову службу здійснюється призов осіб офіцерського складу, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче від бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу і яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу.

            Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані  прибути  на  призовну  дільницю   за   адресою:   м.Богодухів, вул. Пушкіна, 34 у встановлений час з документами, що зазначені в  повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток для проходження районної призовної комісії, зобов’язані  прибути до районного військового комісаріату  та мати при собі документи, які посвідчують особу.

    На призовників, які ухиляються від проходження районної призовної комісії, будуть направлені матеріали до правоохоронних органів щодо притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством.

    Призовники, які мають право для надання їм відстрочки від призову, повинні своєчасно надати підтверджуючі документи на призовну дільницю для винесення по ним рішення районною призовною комісією.

    Крім того Богодухівським об’єднаним міським військовим комісаріатом проводиться робота щодо комплектування військових частин військовослужбовцями за контрактом. Інформацію  про порядок направлення на військову службу за контрактом можна отримати у військовому комісаріаті (вул. Пушкіна, 34) або за телефоном 3-20-05.

     

     

    Завідувач сектора оборонної, мобілізаційної

    та режимно-секретної роботи апарату

    Богодухівської районної державної адміністрації           Микола  ШЕПЕЛЬ


     

    Надання пільг на житлово-комунальні послуги окремим категоріям громадян

       

    На обліку в управлінні соціального захисту населення районної державної адміністрації перебуває 5897 пільговиків, з них 2273 пільговика, які мають право з оплати житлово-комунальних послуг. Протягом 2019 року за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим, сума нарахованих пільг становить 6017,5 тис. грн., заборгованість складає 309,4 тис. грн.

    Постановою Кабінету Міністрів України  від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок  надання пільг на оплату житлово-комунальних  послуг у грошовій формі, який застосовуватиметься з 01 жовтня 2019 року.

    Розрахунок розміру пільги буде проводитися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (далі – ЄДАРП).

    Виплата розрахованої суми пільги здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів на рахунок для виплати пільг, або у готівковій формі з місяця, що настає за місяцем подання такої заяви до управлінь праці та соціального захисту населення, у якій зазначаються реквізити поточного рахунка, відкритого пільговиком в АТ “Ощадбанк”.

    Особи, які не одержують пенсії, а також одержувачі пільг та житлових субсидій, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці (відмінній від місця оформлення субсидії), самостійно надають структурним підрозділам з питань соціального захисту населення інформацію про спосіб виплати та/або реквізити рахунка в уповноваженому банку. До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюється через виплатні об'єкти АТ "Укрпошта" за адресою, зазначеною у заяві.

    Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

    За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплати пільг на поточні рахунки пільговиків в АТ «Ощадбанк». У разі відсутності відкритого поточного рахунка в АТ «Ощадбанк» банком відкривається поточний рахунок пільговику.

    Начальник управління соціального

    захисту населення районної

    державної адміністрації                                          Наталія ЖИЖИРІЙ


     

    Житлові субсидії і пільги у грошовій формі

       

    Управлінням соціального захисту населення районної державної адміністрації постійно дотримуються вимоги спрощеного порядку оформлення субсидій відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 року № 329).

    Для призначення субсидії подаються лише два документи – заява про призначення житлової субсидії та декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Всю іншу інформацію – про доходи зареєстрованих осіб, склад зареєстрованих у житловому приміщенні, забезпеченість громадян житловою площею, комунальними послугами та іншу необхідну для призначення субсидії інформацію надають на запит управління соціального захисту населення районної державної адміністрації у п’ятиденний строк відповідні установи та організації. З ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» проводиться електронний обмін інформацією між програмами про розмір житлово-комунальних послуг.

    Для громадян, які звернулися за призначенням субсидії з 1 січня 2019 року, запроваджено надання субсидії у грошовій безготівковій формі через АТ «Ощадбанк». На кінець опалювального періоду 2018-2019 субсидією у грошовій безготівковій формі користувалися 116 домогосподарств. Станом на 01.09.2019 субсидією користувалися 542 домогосподарства. З початку року субсидію у грошовій безготівковій формі призначено в сумі 883,6 тис. грн.

    У березні 2019 року, починаючи з лютого місяця, розпочато виплату субсидій у готівковій формі для домогосподарств, яким було призначено субсидію за зверненнями до 01.01.2019. Особам, які одержують пенсії, виплати здійснюються Мінсоцполітики через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через АТ «Укрпошта», а особам, які не одержують пенсії, - через АТ «Ощадбанк». За лютий-серпень 2019 року сума нарахованих субсидій по готівковій формі виплати склала 20712,7 тис грн., у тому числі було направлено реєстри для виплати через Пенсійний фонд України на суму 14941,3 тис. грн., через АТ «Ощадбанк» - на суму 5771,4 тис. грн.

    Загальна сума нарахованих субсидій на житлово-комунальні послуги з початку року склала 33336,4 тис. грн., у тому числі у грошовій готівковій та безготівковій формі - 21596,3 тис. грн., за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам - 11740,1 тис. грн.

    Домогосподарствам, які користувалися житловою субсидію в попередньому опалювальному періоді (крім визначених Положенням про порядок призначення житлових субсидій окремих категорій сімей), та які станом на 01.05.2019 не мали простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово- комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.), субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів у грошовій готівковій формі: отримувачам пенсій – на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через АТ «Укрпошта», а особам, які не одержують пенсії, – через АТ «Ощадбанк». За наявності зазначеної заборгованості субсидію буде призначено у безготівковій формі після її погашення, укладення договору про реструктуризацію чи оскарження заборгованості у судовому порядку.В автоматичному режимі субсидію перепризначено 2984 домогосподарствам, що становить 67,2% від користувачів у минулому опалювальному періоді.

    Станом на 01.09.2019 субсидію на житлово-комунальні послуги отримувало 3391 домогосподарство, або 22,7% від загальної кількості домогосподарств у районі.

    На цей час проводиться прийом звернень громадян для перепризначення субсидій на житлово-комунальні послуги на новий період та субсидій для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу на 2019 рік.

    Начальник управління соціального

    захисту населення районної

    державної адміністрації                                          Наталія ЖИЖИРІЙ


     

    Основні вимоги пожежної безпеки під час перебування у лісі

       

    Відповідно до Правил пожежної безпеки в лісах України, які є обов’язковими для виконання протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: розведення багать у лісі (крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях); заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети; відвідування населення хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди; палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки; залишати у непередбачених для цього місцях лісу просочене бензином, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я тощо; заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна; експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною та іскрогасною системою; палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо). Окрім цього, забороняється: розміщувати ближче ніж за 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м – мішаного, 20 м — листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові і виробничі приміщення ( у випадку існуючого ближчого за відстанню розміщення названих об’єктів від стіни лісу здійснювати додаткове протипожежне облаштування цих об’єктів); випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу ( у тому числі проводити сільськогосподарські пали); залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв’язку, радіофікації, інших комунікацій та об’єктів деревні залишки і горючі матеріали; звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо; здійснювати у лісі без узгодження з постійними лісокористувачами роботи з використання вибухових та інших горючих речовин. Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки, несуть адміністративну відповідальність згідно з ст.cт. 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно з ст. 245 ККУ в разі спричинення важких наслідків.

    Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню!

    Відділ містобудування,

    архітектури, житлово-комунального господарства

    та цивільного захисту районної державної адміністрації                


     

    Про виконання бюджету Богодухівського району за І півріччя 2019 року

       

    За І півріччя 2019року зведений бюджет Богодухівського району по доходах виконаний на 102,0% до затверджених показників, при плані доходів 237,0 млн грн, фактично надійшло 241,7 млн грн. При цьому загальний фонд виконаний на 108,6%, спеціальний фонд – 142,9%, бюджет розвитку – 642,3%.

    Доходна частина бюджету (без врахування міжбюджетних трансфертів) виконана на 116,2%. При плані 81,3 млн грн, фактично надійшло 94,5 млн грн.

    До загального фонду бюджету району надійшло 225,0 млн грн, що становить 99,8% до планових показників та 100,5% до надходжень минулого року. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року до бюджету надійшло на 1,1 млн грн більше. Понад затверджені показники надійшло 1,5 млн грн доходів.

    Районний бюджет, при фактичному надходженні 51,8 млн грн та планових показниках 39,9 млн грн виконаний на 103,8%.

    Виконання планових показників забезпечено по всім джерелам доходів загального фонду, крім акцизного податку (88,8% або – 0,12 млн грн) та державного мита (96% % або – 0,1 млн грн).

    По всіх 24 місцевих бюджетах району забезпечено виконання доходної частини.

    Видатки зведеного бюджету району по загальному та спеціальному фондах       за І півріччя 2019 року склали 240,2 млн грн,  або 85,1 % до затвердженого плану, в тому числі видатки загального фонду бюджету 207,3 млн грн, або 87,0 %, видатки спеціального фонду – 32,9 млн грн, або 75,3 %. Видатки загального фонду бюджету збільшилися проти 2018 року на 1,7  млн грн, спеціального на 14,2  млн грн.

    Кошти, що надійшли до зведеного бюджету району спрямовувались в першочерговому порядку на захищені статті видатків.

    Платежі через єдиний казначейський рахунок у першому півріччі 2019 року проходили своєчасно. Позики не оформлялися, кошти на рахунках в більшості місцевих рад району були.

    Станом на 1 липня 2019 року заборгованість по заробітній платі працівникам бюджетних установ відсутня. Немає заборгованості по виплаті допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям. Забезпечена проплата за спожиті бюджетною сферою енергоносії.

     

    Начальник фінансового управління

    Богодухівської районної

    державної адміністрації                


     
    Більше статтей...

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання