Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виступи в ЗМІ

    Обережно – вода небезпечна!

       

    Вода — чудодійний засіб оздоровлення організму. Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку — відпочинок на воді. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Тому, перебуваючи на водних об’єктах, завжди треба пам’ятати про безпеку.

    Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

    Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду.

    Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді.    Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку.

     

    Правила безпечної поведінки на воді та біля води:

    - вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;

    - слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія;

    - не заходити у воду в незнайомому для вас місці;

    - уникати води із швидкою течією, якщо ж течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово i плавно повертаючи до берега;

    - не заходити у воду напідпитку, ніколи не плавати наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;

    - купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнати з берега, гірки, дерева;

    - у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою;

    - купатися краще там, де є рятувальні служби;

    - особливо слідкувати за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана;

    - до плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів;

    - утримуватися від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків.

     

     

    Як допомогти людині, яка тоне?

    - насамперед, витягніть потерпілого на берег, покладіть на спину, очистіть дихальні шляхи;

    - зробіть врятованому повільні вдихи «рот у рот»;

    - зробіть 6-10 поштовхів руками під грудиною;

    - знову прочистіть дихальні шляхи й повторіть вдихи;

    - обов’язково слідкуйте за пульсом постраждалого, перевіряйте його не менше 10 секунд, якщо пульсу немає — робіть непрямий масаж серця;

    - постраждалий отямився — не дозволяйте йому підвестися, нехай почне дихати як слід;

    - у будь-якому випадку, врятованому необхідна медична допомога, тому, якщо є така можливість, викликайте «Швидку допомогу».

     

     

    Відділ містобудування, архітектури,

    житлово-комунального господарства та

    цивільного захисту Богодухівської районної

    державної адміністрації                


     

    Людина - не товар! Протидія торгівлі людьми

       

    На сьогодні проблема боротьби з торгівлею людьми стала надзвичайно актуальною для держави. Торгівля людьми (трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, примусове жебрацтво, примусове втягнення у злочинну діяльність, примусове вилучення органів) – це сучасна форма рабства та порушення прав людини.

    Правила безпеки (як не стати жертвою):

    - завжди детально перевіряйте інформацію про майбутнє місце перебування, умови роботи або навчання;

    - нікому не довіряйте свій паспорт (не користуйтеся послугами незнайомих людей у оформленні документів, не віддавайте роботодавцям або в заставу);

    - зробіть копії документів (паспорту, візи, договоу) і зберігайте їх окремо від оригіналів;

    - залишайте координати рідним, де ви перебуваєте. Регулярно підтримуйте контакт. Домовтеся про кодову фразу, яка буде сигналом про небезпеку;

    - не дозволяйте незнайомим людям торкатися вас;

    - не сідайте до незнайомих в автомобіль;

    - не забувайте, що знання іноземної мови полегшить вам перебування за кордоном;

    - не бійтеся звернутися по допомогу;

    - з’ясовуйте номери телефонів українських посольств/консульств України;

    - по приїзді у будь-яку країну зареєструйтеся в Українському посольстві.

    Особи, які постраждали від торгівлі людьми можуть звернутися за допомогою до:

    - Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні. Київ, вул. Михайлівська, 8 тел. (044)568-50-15;

    - Департаменту боротьби зі злочинами, пов`язаними з торгівлею людьми Національної поліції України тел. (044)254-74-30;

    - Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми, яка безкоштовно консультує мігрантів: з мобільних телефонів України - 527 та стаціонарних телефонів в межах України - 0-800-505-501.

    Порушують ваші права? Ви потребуєте отримання консультації, представництва в судах чи інших органах і не маєте грошей на адвоката – звертайтеся до системи безоплатної правової допомоги. Єдиний телефонний номер 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

    В.о. директора

    Богодухівського місцевого центру

    з надання безоплатної вторинної правової допомоги

    Перепелиця Д.М.


     

    Забезпечення виконання Богодухівською районною державною адміністрацією Закону України «Про доступ до публічної інформації»

       

    Із прийняттям Закону України «Про доступ до публічної інформації», який визначає порядок здійснення та забезпечення права кожного на доступ до інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, органи влади стали відкритішими та прозорішими для громадян. Кожен у стислі терміни може отримати необхідну інформацію або копію документа, надіславши відповідний запит або ознайомившись з ними на офіційному веб-сайті відповідного органу влади.

    Використання запитів на публічну інформацію – інструмент, який може стати у пригоді пересічним громадянам, адже запити можуть бути ефективно використані майже в будь-якій ситуації і будь-якою особою – незалежно від посади, віку, майнового стану тощо.

    Упродовж І півріччя 2019 року до районної державної адміністрації надійшло 26 запитів на публічну інформацію. Із них: 21 отримано поштою та електронною поштою, 5 - особисто, 11 запитів надійшло від юридичних осіб, 15 - від фізичних. Опрацьовано у встановлені законодавством терміни та надано ґрунтовні відповіді запитувачам на 20 запитів, відправлено за належністю - 6.

    Найбільша кількість запитів стосувалася діяльності галузі освіти, економічного розвитку, державної реєстрації. Громадяни цікавилися також питаннями соціального захисту, культури тощо.

    З метою забезпечення відкритості у діяльності Богодухівської районної державної адміністрації, забезпечення прав громадськості та представників засобів масової інформації на безперешкодне та своєчасне отримання інформації про діяльність органів державної влади на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації у розділі «Публічна інформація» розміщена вичерпна інформація щодо діяльності районної державної адміністрації відповідно до вимог статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (інформація про організаційну структуру, місію, функції, повноваження, основні завдання, напрямки діяльності та фінансові ресурси, нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії, прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, перелік і умови проходження конкурсу на заміщення вакантних посад тощо).

    Богодухівська районна державна адміністрація всебічно забезпечує прозорість та відкритість в діяльності місцевих органів виконавчої влади, реалізацію права кожного громадянина на доступ до публічної інформації, продовжує та постійно вдосконалює роботу щодо забезпечення виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

     

    Заступник керівника апарату Богодухівської

    районної державної адміністрації,

    начальник організаційного відділу                                       Н. ЯВТУШЕНКО


     

    Зміни в нормативно-правових документах при наданні соціальних послуг

       

    Відповідно до ст. 1 Закону України «Про соціальні послуги» Міністерством соціальної політики України розроблено:

    - Державний стандарт догляду вдома;

    - Державний стандарт соціальної послуги соціальної адаптації осіб похилого віку та інвалідів.

    Державні стандарти розроблені з метою визначення змісту, обсягів, умов та порядку надання соціальної послуги, показників їх якості.

    Вводиться індивідуальний план надання соціальної послуги – це документ, складений на підставі визначення індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги, який враховує оцінку можливості виконання елементарних та складних дій отримувача.

    Запроваджується моніторинг якості надання соціальної послуги, що має на меті оцінку поточних результатів ефективності соціальної послуги.

    Для покращання якості наданих послуг та задоволення потреб впроваджується надання різних видів соціальних послуг мультидисциплінарною командою територіального центру до складу якої входять соціальний робітник, соціальний працівник, перукар, сестра медична.

    Визначено зміст соціальної послуги для кожної групи рухової активності. Визначено, що соціальна послуга може надаватись постійно, періодично, тимчасово.

    В територіальному центрі введено новий вид послуги – паліативна допомога, який надається особам, які мають обмежений термін життя внаслідок тяжких та невиліковних захворювань і виявлять бажання отримувати послуги паліативного догляду.

    Паліативна допомога – комплекс медичних, соціальних, психологічних та духовних заходів.

    Головне завдання таких послуг – полегшувальний та підтримувальний догляд за хворою людиною в умовах, яким вона віддає перевагу та відповідають її потребам, допомога у вирішенні юридичних і соціальних проблем.

     

    Директор

    територіального центру                                       Т.В.Корзаченко


     

    Розширення сфери надання адміністративних послуг

       

    У Центрі надання адміністративних послуг Богодухівської районної державної адміністрації споживачам надаються послуги центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та видачі документів дозвільного характеру.

    Останнім часом у Центрі запроваджено надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, організований прийом заяв та видача результатів у сфері земельних відносин, ще 17 послуг.

    Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінекономрозвитку щодо розширення переліку адміністративних послуг, які громадяни України можуть отримати у Центрах надання адміністративних послуг.

    Таким чином, в майбутньому ЦНАПи  зможуть видавати посвідчення водія, здійснювати державну реєcтрацію (перереєстрацію, зняття з обліку) транспортних засобів, реєструвати акти цивільного стану,надавати дозволи на застосування праці іноземців,а також послуги соціальної сфери.

    Всього Мінекономрозвитку рекомендує ЦНАПам надавати 106 адміністративних послуг. Як відомо, Міністерство також працює над запровадженням єдиного стандарту обслуговування в усіх Центрах.

    Таким чином, сфера надання адміністративних послуг на сьогодні залишається однією з найважливіших складових розбудови системи доступних та прозорих сервісів суб’єктів владних повноважень, а також створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

     

    Начальник відділу з питань

    надання адміністративних послуг

    районної державної адміністрації                                       О. КИРИЧЕНКО


     
    Більше статтей...

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання