Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району 28.08.2012

    28 серпня 2012 року відбулося спільне засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району

    Питання, винесені на засідання:

    У порядку контролю:

    1. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 25 липня 2012 року «Про хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур в господарствах району та стан формування регіонального запасу продовольчого зерна на 2012-2013 маркетинговий рік».

    2. Про хід виконання рішення спільного засідання колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району від 25 липня 2012 року «Про хід підготовки закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років».

    Планові питання:

    3. Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 1 півріччя 2012 року.

    4. Про організацію і здійснення заходів з реформування і розвитку житлово-комунального господарства.

    5. Про стан роботи служби у справах дітей райдержадміністрації з питань забезпечення реалізації прав дітей на освіту, проведення Всеукраїнського рейду «Урок» та заходи щодо підвищення ефективності профілактичних рейдів.

    На початку наради голова райдержадміністрації Бєлий В.М. та голова райради Тризна Д.К. привітали підприємців району з їх професійним святом та за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району нагородили кращих представників цієї галузі.

    З питання щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 1 півріччя 2012 року виступив перший заступник голови райдержадміністрації Кириченко О.І. Зокрема, Олександр Іванович зазначив, що підводячи підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району за І півріччя 2012 року слід зазначити, що в цілому забезпечується виконання завдань, передбачених вищеназваною Програмою. Галузі економіки та соціально-гуманітарної сфери працювали стабільно і прогнозовано. Більшість промислових підприємств району наростили обсяги реалізації продукції, аграрії продовжують збирання врожаю поточного року, підприємства житлово-комунального господарства завершують комплекс заходів по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період. Освітні заклади району проводять роботи щодо підготовки до нового навчального року.

    Разом з тим, є ряд проблем, які не дозволяють в повному обсязі забезпечувати виконання Програми. Перш за все, це зменшення валового виробництва продукції тваринництва, існуюча заборгованість з оплати праці, податковий борг та недоїмка по платежах до Пенсійного фонду України тощо.

    1. Розвиток інфраструктури та базових галузей економіки

    При завданні Програми збільшити обсяги реалізації промислового виробництва на 2%, промислові підприємства району за І півріччя 2012 року реалізували продукції на суму 81,8 млн.грн., що на 22% більше, ніж за відповідний період минулого року.

    Середньооблікова чисельність штатних працівників по галузі зросла на 3%. УВП УТОС станом на 1 липня поточного року ліквідувало заборгованість з оплати праці.

    Загальний обсяг паливно-енергетичних ресурсів, спожитих за І півріччя 2012 року господарським комплексом району склав 29,6 тис. тонн умовного палива, що на рівні відповідного періоду минулого року.

    За спожиту електроенергію станом на 1 липня поточного року серед установ, організацій та підприємств району, які фінансуються з бюджетів усіх рівнів боржників не було.

    За січень-червень 2012 року рівень сплати за спожитий газ склав 112%. При цьому розрахунки у червні забезпечені на 234%. Дві сільські ради: Червононивська та Кленівська мали заборгованість за природний газ відповідно в сумі 10,904 тис.грн. та 7,045 тис.грн.

    На виконання Програми щодо технічного та технологічного оновлення сільськогосподарського виробництва аграріями району придбано техніки та обладнання вітчизняного і іноземного виробництва на суму близько 11 млн.грн.

    У порівнянні з початком року загальне утримуване поголів’я великої рогатої худоби зменшилось на 7%, із них дійна череда - на 6%. У той же час, поголів’я свиней збільшилося на 21%.

    Покращується продуктивність сільськогосподарських тварин. Так, середньодобові прирости молодняку великої рогатої худоби зросли на 20%, свиней - на 48% у порівнянні з відповідним періодом 2011 року. Надій молока на середньорічну корову за цей період збільшився на 15% і склав 1832 кг.

    Протягом І півріччя 2012 року виробництво молока зросло на 6% і склало 2936 тонн, м’яса (продукція вирощування) - на 44% (вироблено 316 тонн).

    Програмою передбачено збільшення пасажироперевезень на 1%. За І півріччя 2012 року обсяги пасажироперевезень зросли на 43,4% до відповідного періоду 2011 року, обсяги вантажних перевезень - на 44,6%.

    Станом на 1 липня 2012 року у районі та м. Богодухові до мережі Інтернет підключено 1936 клієнтів. Річне завдання перевиконано на 3,5%.

    У поточному році надана субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію та утримання вулиць і доріг комунальної власності у сумі 855,8 тис.грн. Крім того, надана цільова субвенція на поточний ремонт вул. Охтирська в м. Богодухові в сумі 95 тис.грн. Частково ремонт проведено.

    Додатково на поточний ремонт автодоріг комунальної власності за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» виділено 360 тис.грн., з яких 75% вже освоєно.

    Надане клопотання райдержадміністрації комунальному підприємству «Харківський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» для отримання пільгового кредиту для газифікації домоволодіння відповідно до програми «Власний дім».

    За рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» в сумі 140,7 тис.грн. проведений капітальний ремонт м’якої покрівлі житлового будинку по вул. Космічна,3А в м. Богодухові.

    У І півріччі введений в експлуатацію дошкільний виховний заклад в с. Крисине, виконані роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво підвідного газопроводу високого тиску до с. Івано-Шийчине та с. Братениця, проведення ремонтних робіт у 14 закладах гуманітарної сфери.

    Станом на 1 липня 2012 року рівень оплати, за виключенням водопостачання, підвищився і склав:

    • за послуги житлово-комунального господарства - 94%, в т.ч. населення - 91%;
    • за послуги з водопостачання - 96%, в т.ч. населення - 95%;
    • за послуги з теплопостачання - 96%, в т.ч. населення - 250%.

    Протягом липня поточного року рівень розрахунків за послуги водопостачання підвищився і склав майже 102%. По КП «Богодухіввода» споживачі погасили заборгованість в сумі 168,3 тис.грн., яка була на початок року та забезпечили переплату в сумі 37,7 тис.грн.

    Проводяться заходи щодо підготовки галузі до опалювального сезону 2012-2013 років. В середньому рівень підготовки складає 95%.

    2. Забезпечення умов для стійкого економічного розвитку

    Відповідно до завдань Програми заплановано в економіку району залучити 40 млн.грн. інвестиційних коштів за рахунок усіх джерел фінансування. За І півріччя поточного року залучено близько половини запланованих коштів і до кінця року очікується перевиконання в середньому на 15%.

    Обсяг обороту роздрібної торгівлі за І півріччя 2012 року склав 159,0 млн.грн., що становить 104,4% до відповідного періоду минулого року. Темпи росту товарообороту забезпечені на рівні програмних завдань.

    Розширилась торговельна мережа: відкрито 7 торговельних та 1 підприємство громадського харчування.

    Забезпечена стабільна цінова ситуація на основні продовольчі товари в районі. Ціни суттєво не відрізняються від середньо обласних, а по молоку та молочних продуктах, окремих видах овочевої продукції нижчі.

    Для забезпечення завдання Програми щодо високого рівня обслуговування населення, контролюючими органами району в поточному році перевірено 77 суб’єктів підприємницької діяльності в сфері торгівлі та громадського харчування на предмет дотримання правил торгівлі та Закону України «Про захист прав споживачів». У 48 виявлені порушення, в результаті чого на порушників накладено адміністративні штрафи в сумі 6,1 тис.грн.

    Вдалося збільшити кількість суб’єктів підприємницької діяльності, які надають побутові послуги населенню району. На даний час їх 138 осіб.

    Активізована робота дозвільного центру. За І півріччя 2012 року адміністратором видано 301 документ дозвільного характеру та надано 30 консультацій суб’єктам господарювання.

    Станом на 01.07.2012 укладено 51 угоду на оренду майна спільної та комунальної власності територіальних громад району. За І півріччя 2012 року від здачі в оренду майна до бюджету району надійшли кошти в сумі 137,5 тис.грн., що на 18% більше, ніж за відповідний період минулого року.

    Станом на 1 липня 2012 року до зведеного бюджету району надійшло 65,2 млн.грн., або 102,1% до затверджених показників. План власних та закріплених доходів загального фонду виконано на 104,8%, а до відповідного періоду минулого року перевиконання склало 1627,3 тис.грн., або 15,5%.

    3.Підвищення стандартів життя

    Показник захворюваності населення знизився на 4,6%. Відмічається зниження на 33% захворюваності на туберкульоз, на 12,3% - на онкопатологію, на 32,4% - первинного виходу на інвалідність дорослого населення.

    Виконано план профілактичних щеплень.

    Разом з тим, рівень укомплектованості фізичними особами погіршав і забезпечений на 76,9%. Невистачає 21 лікаря, у тому числі 11 - сімейних.

    Протягом І півріччя поточного року число днів роботи ліжка зменшилося на 1,3% і становить 167,1 днів проти 169,3 (при нормі 170 днів), тобто занятість ліжка недостатня.

    Станом на 1 липня 2012 року заборгованість з оплати праці склала 83 тис.грн., що на 21,3% менше, ніж на початок року. Повністю ліквідувало вказану заборгованість УВП УТОС.

    Відповідно до завдань Програми забезпечується контроль за своєчасним впровадженням нових державних мінімальних гарантій в оплаті праці. За звітний період перевірено 87 суб’єктів господарювання району. Порушень не виявлено.

    Для забезпечення контролю за дотриманням умов колективних договорів у частині оплати праці, недопущення необґрунтованого зменшення заробітної плати перевірено 111 юридичних осіб та 76 фізичних осіб-підприємців, в яких рівень середньомісячної заробітної плати менший законодавчо встановленого мінімального рівня. Основними причинами низької зарплати є застосування режиму скороченого робочого дня, або тижня, а також робота в режимі неповної занятості.

    У сфері зайнятості та соціального захисту населення при завданні створити 292 нових робочих місць, створено - 294.

    Протягом І півріччя 2012 року послугами служби зайнятості скористалось 1342 особи, з яких працевлаштовано 734, або 55%. Пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації 238 осіб, залучено до оплачуваних громадських робіт 373 громадян. Таким чином, активними формами зайнятості було охоплено 45,5% тих, хто перебував на обліку.

    Рівень безробіття у порівнянні з початком року зменшився на 0,7% і станом на 1 липня 2012 року склав 1,72%.

    Постійно зростає середній розмір пенсій. Станом на 1 липня 2012 року по району він склав 1180,96 грн., що на 20% більше, ніж на відповідну дату минулого року. Перерахунок пенсії проведено 10465 отримувачам (87% пенсіонерів району), середній розмір підвищення становить 134 грн.

    Забезпечується дотримання вимог спрощеного порядку оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу та твердого палива. Протягом І півріччя 2012 року 1396 сімей скористалися субсидією. Нараховано і профінансовано виплат у сумі 1,5 млн.грн.

    За звітний період забезпечено виплату державних соціальних допомог. Сума виплат 15,7 млн.грн.

    Проводиться робота щодо поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В районі створено і функціонує один дитячий будинок сімейного типу, де виховується 5 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування та 11 прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей.

    Було створено 4 прийомні сім’ї, де влаштовано 6 дітей до сімейних форм виховання та 2 дітей до влаштовано до раніше створеної прийомної сім’ї. Забезпечується обстеження умов проживання та виховання дітей, які виховуються в сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах. Таких дітей 48 дітей.

    Влаштовано 3 дітей під опіку. На даний час під опікою перебуває 65 дітей.

    Програмою передбачено забезпечити 100% оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (63). На сьогодні охоплено відпочинком і оздоровленням 53 дитини, або 84% від завдання.

    Із районного бюджету на оздоровлення дітей пільгових категорій виділено 35,0 тис.грн., за рахунок яких оздоровлено 15 дітей.

    Демографічний стан дещо покращується. Середня чисельність постійного населення району за звітний період склала 40253 жителів, що на 215 чоловік менше, ніж за відповідний період минулого року. За попередні роки зменшення становило в межах 350-400 осіб.

    4. Гуманітарна сфера

    У рамках Програми щодо покращення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів за кошти НАК «Нафтогаз України» замінено віконні блоки на енергозберігаючі в дошкільних навчальних закладах №6 та №8 м. Богодухова (100 тис.грн.), здійснено ремонт даху в ДНЗ №8 (130 тис.грн.).

    Дошкільні навчальні заклади району відвідують 910 дітей, що на 83 дитини більше, ніж у минулому році. У районі проживає 294 дитини 5-ти річного віку, які 100% охоплені різними формами дошкільної освіти (230 дітей - перебувають в ДНЗ, 19 - охоплено соціально-педагогічним патронатом, 45- відвідують групи при загальноосвітніх навчальних закладах).

    Збережено мережу гуртків центру дитячої та юнацької творчості. Гуртковою роботою охоплено 492 дитини, що на рівні 2011 року.

    У навчальних закладах району проведено поточних та капітальних ремонтів за рахунок позабюджетних коштів на суму 149,3 тис.грн. Додатково виділено за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» 974,3 тис.грн. на капітальний ремонт освітніх закладів району, які майже повністю освоєні.

    Виготовлена та пройшла будівельну експертизу проектно-кошторисна документація на:

    • реконструкцію існуючої частини будівлі школи в с. Петропавлівка під дошкільний навчальний заклад;
    • капітальний ремонт Кручанського дошкільного закладу.

    У рамках виконання програми «Шкільний автобус» отримано 2 нових автобуси для організації підвозу учнів та вчителів Шарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та ліцею №3 м. Богодухова.

    З метою збереження та відродження надбань традиційної культури протягом І півріччя 2012 року працівниками клубних закладів району проведено 1385 різнопланових заходів, Богодухівської централізованої бібліотечної системи - 375, районного краєзнавчого музею - 25.

    Фольклорний колектив «Шарівчанка» отримав звання «народний».

    Для покращення матеріально-технічної бази закладів культури залучено майже 150 тис.грн. із різних джерел фінансування.

    Збережена існуюча мережа фізкультурно-оздоровчої інфраструктури. Для покращення фізкультурно-оздоровчої роботи додатково введено 7 посад інструкторів по спорту в сільській місцевості.

    Для покращення санітарно-екологічного стану підпорядкованих територій та місць зберігання твердих побутових відходів у поточному році ліквідовано 65 стихійних звалищ та 3 - упорядковано.

    Протягом І півріччя 2012 року встановлено 11 контейнерів для збору твердих побутових по м. Богодухову; придбано та частково встановлено 89 контейнерів для збору твердих побутових відходів у 2 селищних та 6 сільських радах району. На вказані цілі використано 79 тис.грн. за рахунок фонду охорони навколишнього природного середовища. Річна запланована сума використання коштів складає 80 тис.грн.

    Станом на 1 липня 2012 у реєстрі обліковувалося 33 підприємства із шкідливими умовами праці, на яких 642 особи працює на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці. Дана категорія працівників забезпечується медичними оглядами.

    Завдання до кінця 2012 року

    Головне завдання - до кінця року максимально забезпечити виконання показників Програми економічного і соціального розвитку району. Для цього в межах повноважень:

    • сприяти виконанню показників щодо розвитку сфери матеріального виробництва;
    • забезпечити підготовку господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років;
    • вжити всіх заходів по наповненню доходної частини бюджету;
    • сприяти підвищенню рівня середньої заробітної плати в усіх галузях економіки району;
    • вжити заходів щодо зменшення заборгованості з оплати праці, ліквідації податкового боргу, скороченню недоїмки по платежах до Пенсійного фонду України тощо.

    За результатами колегії райдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району прийняті відповідні рішення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання